Studietur til England

Tirsdag d. 15. september 2009 fløj vi til London kl. 7.00 om morgnen, så vi var tidligt oppe. Efter ankomst kl. 8.00 lejede vi en bil, og for ikke at skabe for megen opsigt kørte vi i den anden side af vejen.

Vi kørte straks mod Wales, hvor vi besøgte en tidligere avler Eric Payne, som nu mest var dommer. Georgine- dyrkning i England er noget helt andet end i Danmark.

Man går utrolig meget op i konkurrence. Englænderne er vilde med konkurrencer på alle måder, og det gælder både blomster og grønsager m.m. Dyrkningen foregår altid i tunneler, så blomsterne får ingen regn eller direkte sol. Vi kørte så videre nordpå og besøgte Jim Heginbottom og Brian Warriner, som begge havde op til flere tunneler.

En tunnel er et plastik drivhus på 6–10 m. bredt og måske 20 m. langt og uden gavle. Til konkurrencer planter man altid stiklinger, det skyldes, at dem kan man nemmere styre, man vil nemlig kun have 4 stammer på hver plante. Desuden udknoppes planterne, så der kun bliver dannet 4 blomster det år.

Leeds Trial garden300 PIX

Jim og Brian deltager i ca. 6 til 8 udstillinger rundt om i landet, og Jim fortalte, at de ved, at når stammen har en lille grøn blomsterknop på størrelse med en lillefinger, så går der 32 dage til den er klart til udstillingen. Brian havde 56 blomster af den samme slags klar til Harrogate, men han kunne kun bruge 3, så man må sige, at de er kritiske ved udvælgelsen.

Næste dag så vi Jims og Brians udstillinger på Harrogate, og udover de kæmpe udstillinger er der alle mulige boder, så her brugte vi en hel dag. Videre nordpå hvor vi på vejen besøgte flere avlere, udstillere og show-haver. Vi havde kurs mod Skotland og havnede i Glasgow, hvor vi blev vist rundt i to dage af en pensioneret politimand Doug Semple, fantastisk ! Derefter kørte vi stadig væk i den forkerte side af vejen til Edinburgh, hvor vi afleverede bilen uden skrammer, sagde tak for lån og fløj til København efter 6 dejlige dage. Tak til rejseleder Pernille Højsgaard, sekretær Jytte Nielsen og chauffør Jørgen Møller.

tunnel indefrapix

 

Andre artikler i samme kategori « Monets dahliaer Et år med dahliaer »