Så er vi kommet ind i den første forårs måned, og det begynder at krible i fingrene, særligt når man kigger på alle de farvestrålende poser, der hænger i planteskoler og supermarkeder.

Det er let at blive fristet, men husk at undersøge knolden godt inden du lægger den i kurven. Er der en rødlig knop, eller allerede et lille grønt skud, så er den god nok, men er "stappen" (resten af stænglen fra sidste år), blød og ser sort ud, så vil jeg holde mig fra knolden.

Det tager lidt tid at kigge alle knoldene igennem, men det betaler sig i den sidste ende.

knol medknop pix

Det er også fortsat vigtig at få kigget til sine egne knolde, måske kan du dele dem, og få 2 eller flere mindre knolde ud af en, men husk, at der skal være mindst en stap tilbage, det er herfra de nye skud kommer.

En anden måde at opformere sine knolde er, at tage stiklinger af dem. I midten eller slutningen af marts, er det tid at lægge knoldene i spagum, så de kan forspires.

I artiklebasen ligger der flere forskellige artikler om stiklingeformering.

spire klar pix

Når du gennemgår dine knolde, vil du se, at nogle allerede er begyndt at spire og læg så mærke til, at har du flere knolde af den samme sort, så starter de næsten altid spirringen samtidigt. Selvom de ligger forskelligt, nogle koldt og andre lidt varmere, nogle stadig i mørke, mens andre er taget frem på bordet, uanset hvordan de opbevares, så går de igang med få dages mellemrum.