Det er stadig koldt udenfor, og det er stadig en god ide at kigge til sine knolde. Skimmel og mug er den værste fjende her i foråret, er knoldene hårdt angrebet skal de ud – et mildt angreb kan man forsøge at bekæmpe ved at douche med en tynd Atamon-opløsning. Det skriver vi hele vinteren igennem, men det er også ærgerligt, at opdage, at der er gået råd i alle knoldene, så er det bedre at prøve at tage det i opløbet.

Når kassen med knolde kigges igennem, vil nogle konstatere at flere knolde er indtørrede oog rynkede og ser kasseringsmodne ud. Men man skal ikke lade sig narre, det er ikke altid det ydre, det kommer an på. Mange knolde der ser indtørrede ud nu, vil alligevel spire i løbet af de næste måneder.

Nogle tænker at, så er det måske bedre at gå i Plantecenter, og købe nogle af de flotte poser med billeder uden på, de virker mere tillokkende. Men her skal man også passe på godt på. Det kan være lidt besværligt at undersøge en knold nærmere gennem plasticposen, den ligger i, men gør det alligevel. Er der et lille rødligt skud er knolden god nok, den er i gang med at spire og kan lægges i indkøbskurven.

Et andet fif er at mærke om ”stappen” (resten af stænglen fra sidste år) er blød. Skuddet kommer fra denne ”stap” og den skal føles fast og hård. Er den helt blød og smattet, så hold dig fra knolden, der er stor sandsynlighed for at den aldrig vil spire.knol medknop pix
Knold med knop