Udplantning af stiklinger

I starten af denne måned er det tid til at sætte stiklinger da nattetemperaturen sædvanlivis er oppe omkring de 10-12 grader, som kræves før de nye planter kan forventes at trives ude. Det er ikke klogt at sætte dem for tidligt ud, det hæmmer væksten, og når først det bliver varmt skal de hurtigt få indhentet knoldene.

Stiklingerne kommer i Jiffy-potter, og det er vigtigt at tage så meget som muligt væk af potten, uden at beskadige rødderne. De små stiklinger er et yndet måltid for vinbjergsnegle og dræbersnegle, det er derfor en fordel at potte dem op i plastikpotter på 12 - 13 cm og lade dem stå i 14 dage til 3 uger inden de plantes ud i bedene. Stil dem lidt højt, f.eks. på en bænk eller et bord, så det er mere besværligt for sneglene. Giv dem vand og gødning, og de vil hurtigt danne et bedre rodnet i potterne. Når de så plantes ud, og hvis uheldet er ude og en sulten snegl kommer forbi, så er der bedre mulighed for at stiklingen skyder igen, når den har et større rodnet.

sneglefaelde engangs resizesneglefaelde genbrug01 resizeEr der mange dræbersnegle i haven, kan det være nødvendigt at sætte ølfælder op, eller tage en rundtur i haven morgen og aften på jagt efter sneglene.

Der findes flere forskellige øl-sneglefælder - det er blot at søge på nettet.
Prisen afhænger af om det er en engangs- eller en genbrugsfælde.
Her ses et par eksempler.

 

Når planterne står i bedene skal man for en tid holde ukrudtet nede. Når georginerne er blevet 60-70 cm høje er det slut med at fjerne ukrudt, planterne vil nu dække bedene. Samtidig er det tid at overveje hvordan man vil støtte og sikre planterne mod at vælte. Har man enkeltstående planter kan en bambuspind være løsningen, er der flere på række i et bed, kan der sættes net over.

Net 225x159Eksempel på anvendelse af net. Først synligt, så næsten ikke til at se.Net ej synlig 225x159

 

 

Herefter har vi så forventningens glæde ved tanken om det blomsterflor, vi skal nyde resten af sommeren.