Besøg hos Bruno Grooss' familiegartneri

Gartneriet Voldager i Køge

BrunoGroos13 01 ValloeLogoTirsdag d. 27. august havde DDS sat interesserede med-lemmer stævne på Gård-rækken 35 i Køge, hvor Bruno Grooss’ familiegartneri er lokaliseret.


Bruno Grooss og DDS-formand Jørgen Møller tog imod på pladsen foran gartneriet. Foruden tre bestyrelsesmedlemmer var 21 personer mødt op på denne kølige, men tørre og solrige sommeraften.

 

BrunoGroos13 03 reolBrunoGroos13 04Inden vi startede vandringen hen over de 8,5 tnd. dahliamark, fik vi et kig ind i lastvognen, der var fyldt til randen med dagens afpluk af dahliaer (- og krysantemum) pakket og klar til turen til Grønttorvet i Valby kl. 02:30 næste morgen. Ialt 1.600 blomsterbundter med 8-10 stilke i hver. Det var, vel at mærke, afpluk til en onsdags-levering, hvor leveringen, iflg. Bruno, ikke er så stor som ugens øvrige dage.

Medens vi vandrede rundt på den store mark med blomster, fortalte Bruno lidt om arbejdet på gartneriet og de produkter han producere Ud over de mange dahliaer på marken, havde han også et pænt udvalg af dahliaer i potter.
Dahliaerne er hans hjertebarn, men han har også en hel del andre vækster bl.a. stedmoderblomster, mange forskellige løgplanter, – og drueagurker i ampler!
De dahliaer han dyrker er selvklart robuste, langstilkede sorter der egner sig til snit og transport, hvilket betyder, at det hovedsageligt drejer sig om ball og dekorativ, dog med et lille strejf af åkander.

BrunoGroos13 05Markvandringen endte med en lille tur gennem nogle af Brunos mange drivhuse og som afslutning på   arrangementet, servered Bruno en kop varm kaffe, hvortil man kunne nyde et stykke af to flotte lagkager, som vores DDS-formand havde fået fremstillet til lejligheden.
Under kaffe & kage seancen fortalte Bruno begejstret om familiegartneriet og sine mange ideer, som han blev ved med at udklække til trods for, at hans halvfjerdsårsfødselsdag lå et pænt stykke tilbage i tiden. Der var også mulighed for at stille spørgsmål, som Bruno beredvilligt besvarede.

BrunoGroos13 02 kageSom mørket faldt på, kage og kaffe fortæret og spørgsmålene besvaret, havde vi pli nok til at trække os tilbage og give Bruno chansen for en ’powernap’, inden han skulle af sted med vogn og blomster kl.02:30 onsdag morgen (- nat?).

 

Tekst og billeder: M.Foverskov

 

Artikel fra Dahlia-Nyt 2013