Lokalgrupper ?

Efter at have været medlem af Dansk Dahlia Selskab i nogle år, blev jeg i foråret 2010 anmodet om at indgå i selskabets bestyrelse som suppleant. Jeg tøvede en kende inden jeg accepterede, idet jeg tænkte på ekstra arbejde og lange, kedelige møder, men endte altså med at sige JA!

At være menigt medlem i foreningen indebar, at jeg en gang om året indbetalte 150 kr. i medlemskontingent, - det gør jeg selvfølgelig stadig!

Fire gange om året modtog jeg Dahlia-Nyt – det gør jeg også stadig. Udover det, kunne jeg købe stiklinger og deltage i generalforsamlinger og afslutninger…. også privilegier der stadig gælder.

Så umiddelbart synes det måske som om, at hvor jeg før hen kunne slippe med at betale mit kontingent, få mit blad og tage imod de øvrige tilbud, skal jeg nu deltage i arrangementerne, deltage i 4 årlige bestyrelsesmøder og stille op med gratis arbejdskraft hver gang selskabet har behov for det. Nogle kunne måske spørge sig selv: Hvor er gevinsten?

OG – det er her jeg er fremme ved mit egentlige budskab. Gevinsten er nemlig glæden ved at dele sin kærlighed og interesse for dahlia med ligesindede, og tro mig, det er en rigtig stor fornøjelse.

 

Nu kan alle Dansk Dahlia Selskabs medlemmer jo naturligvis ikke indgå i bestyrelsen, men mindre kan måske også gøre det.

Siden jeg selv er kommet i personlig kontakt med andre dahliaelskere, har jeg tænkt en del over, hvordan alle I derude, kunne få muligheden for samme oplevelse og har i den forbindelse forestillet mig noget i denne retning:

Medlemmerne ude i lokal-områderne kunne ’rotte’ sig sammen i små enklaver, lære hinanden at kende og dele dahlia- og haveglæder. Man kunne måske hjælp hinanden med praktiske gøremål og ideer til plantning. Bytte knolde og stiklinger. Eller bare lære hinanden bedre at kende, og mødes til en snak og en kop kaffe i hinandens dahlia-haver. Vi ved vel alle hvor dejligt det er, at fremvise

noget, man selv holder af, og hvor inspirerende det kan være at se, hvordan andre har indrettet deres blomsterbede og haver.

For at komme i gang med sådanne grupper, kunne de som har lyst til at tage et initiativ, lave et indlæg i debatforum på hjemmesiden, og anmode omkringboende medlemmer til at kontakte sig, med det formål for øje, at starte en lokal-gruppe. Ud over de allerede nævnte fordele ville man, som gruppe, måske også få ideer og gøre tiltag, som selskabet kunne tage op og føre ud i livet.

For at demonstrere min tro på ideen og for at afprøve samme, vil jeg starte med at opfordre mine ”naboer” til at kontakte mig, for dannelsen af en sådan gruppe i mit lokalområde. Jeg bor i Hørsholm kommune lige på grænsen til Allerød. Hvor stort et område sådan en ”lokalforening” skal/kan dække, vil jeg lade de enkelte tage stilling til. Hvis I har lyst og synes I er tæt nok på Donsevej i Hørsholm, så ring eller skriv til:

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., telefon nr.: 3095 1760 og lad os afprøve ideen.

Jeg håber at min opfordring bliver taget op, og at jeg må få held, til at skabe en sådan gruppe og ikke mindst, at andre lader sig inspirere til at gøre ligeså.

Skriv evt. et indlæg i debatforum på hjemmesiden, om hvad I synes om ideen og bliver der dannet grupper, så skriv og fortæl om, hvordan det går og hvordan I har grebet det an.

Mange dahliahilsner

Margaret Foverskov

 

Andre artikler i samme kategori « Et begyndereventyr En georginedyrkers historie »