Dræbersneglefælder

Jeg har de sidst par år haft rigtig mange dræbersnegle i haven. I modsætning til tidligere, er jeg nu opmærksom på, at det er her i foråret, mens sneglene kun er 2-3 cm lange, at de skal fanges, dvs. inden de når at lægge æg.

På internettet har jeg fundet alle tiders gode dræbersneglefælde, og det er nu, at der skal gang i dem for at få en god gevinst. Fælden er en let gennemsigtig plastfælde, der står ovenpå jorden, det er en engangsfælde, men jeg genbruger den nogle gange, idet jeg spuler dem under vandhanen efter brug.

Dræbersneglefælden er trekantet, og med et par huller i. Hullerne er så små, at det er sjældent at vinbjergsnegle falder i fælden. Den stilles et skyggefuldt sted, og lidt væk fra de planter, sneglene er glade for.

sneglefaelde engangs resize

Øl er godt som lokkemiddel, men da det bliver lidt dyrt i længden med ca.10 fælder i haven, så fortynder jeg med vand i forholdet 1:1, så en øl kan række til 2-3 fælder. Nettos eller Faktas de billigste øl, er sneglene fuldt ud tilfredse med. Fældens udformning bevirker at dræbersneglene lokkes til at følge duften ind i fælden, hvor de straks drukner.

I løbet af de første par døgn efter jeg havde sat fælderne op, lå der i flere af dem, mellem 10 - 25 druknede snegle, da jeg kiggede til dem om morgenen. Herefter var der stilstand, med kun en enkelt eller 2 snegle i. Jeg prøvede så, at flytte fælderne lidt rundt i haven, og straks var der gevinst igen. Fordelen ved denne fælde er, at den ikke er nedgravet (og dermed svær at flytte eller at få tømt), og at den er gennemsigtig, så man hurtigt kan se, om der er gevinst.

Fælderne leveres fra dag til dag, og 8 sneglefælder koster knap 45.- kr. incl. levering. Desuden kan man købe 22 eller 44 stk.
Læs mere på www.noslug.com

Jytte Nielsen

Andre artikler i samme kategori « Vedrørende sygdom i vores kære dahliaer