Nybegyndere ja, men det gik godt

Fra Dahlia-Nyt februar 2009

November 2007 drog vi mod Valsted for at afhente Inger og Hermans store georgine-samling. Der blev gravet op. sorteret og fyldt i sække. Så hjem til Sønderjylland igen.

Der blev alle knoldene læsset ind i stalden, hvor de fik lov at tørre og derefter i kasser. Nu skal det lige siges, at vi aldrig har ejet en georgine før, hvis der skulle have sneget sig en ind i haven, har den også fået lov til at blive der vinteren over.

Men efter at have været på havebesøg hos Inger og Hermann, hvilket blev gentaget gang på gang, ikke kun på grund af deres store viden om planter, men også fordi de selv er nogle vidunderlige ”planter”, da blev vi så betaget af den pragt og tog med stor ærbødighed og tak imod deres store samling, da de mente, at tiden var inde til at stoppe.Vi fik også meldt os ind i foreningen her, som Inger havde sagt, vi skulle gøre.

Thomas A Edison NN pix

Thomas A. Edison

Og om de ikke alle overlevede vinteren? – vores store skræk var jo, at de skulle gå til. Hvilken pragt vi har haft hele sommeren, vi blev helt euforiske, når vi gik i haven og opdagede den ene nye blomst efter den anden. Op til 2 meter høje stod de, og heldigvis beskyttet af en høj hæk.

Vi talte om at begynde at grave dem op i oktober, men hver gang stoppede vi, hvem kan nænne at grave en plante op, der står i fuldt flor. Så kom frosten, og nu er vi i fuld gang med at grave op, vaske og lægge til tørre. Vores jord er desværre ikke så let som i Nordjylland, så det er ikke nok med at ryste dem rene. Men kraft må der være i jorden, med den højde og blomsterpragt, de alle fik.

Et stort arbejde ja, men bliver det for surt, er det lige man skal sende tankerne tilbage til sommeren, så glæder man sig som et lille barn til næste år. Nu er det prøvet med succes og næste år er det, vi skal prøve bestøve selv, få lavet rionet eller lignende, det har vi så hele vinteren til at planlægge, og nej hvor jeg glæder mig til foråret.

Allen og Else, Åbenrå