Så er sæsonen startet med de første blomster 

Nu hvor vi er i juli måned, har alle forhåbentlig fået både knolde og stiklinger i jorden. I regnfulde nætter kan det fortsat væreret koldt og desværre, også om dagene en del af tiden. Knoldene er ikke så nærtagende, og er formentlig på nuværende tidspunkt, oppe i en pæn højde og rustet til at klare, hvad end vejrguderne end finder på. De små stiklinger er mere følsomme, men skal nok klare strabadserne, og i løbet af måneden indhenter de knoldplanterne. Det er på nuværende tidspunkt at man ofte tænker, at dette bed bliver aldrig som ønsket, da højden på planteren er meget forskelligt, men det udlignes hurtigt.

Køligt og vådt vejr er imidlertid ikke så skræmmende for sneglene, så fortsæt endelig med sneglegift, ’sneglejagt’ og ølfælder.

Er planterne også angrebet af trips, kan men knibe angrebne blade og skud af, eller man kan sprøjte planterne med sæbevand tilsat en smule sprit. Er bladlusene arriverede, virker denne behandling også på dem. En anden ide til bladlusene er at pensle dem væk fra stilkene med en bagepensel, mærkværdivis kravler de ikke op igen.

Nu er det også tiden til at tænke på opbinding. Er man til net, bør disse monteres på stokke, når planterne er ca. 40 cm høje. Ønsker man kun stokke og er disse endnu ikke stukket i jorden, bør dette ske nu og man kan så småt begynde, at binde de enkelte planter op. Hellere for tidligt end for sent. Det er ikke let, at skulle ud og redde væltede planter efter en sommerstorm-/styrtregn.

Husk også at fortsætte med gødning hver 14. dag frem til ca. 1. august.

Inden så længe begynder vi at blive belønnet for vores store indsats og kan pynte vore stuer med dahliaer i alle vaserne - eller bare sidde i haven og nyde blomsterfloret.